IT Grafisk AS innoverer med Ricoh og ny LED UV-teknologi i Komori
19.12.2016

IT Grafisk AS innoverer med Ricoh og ny LED UV-teknologi i Komori

PRO C9110

Etter en grundig vurdering av hvilke muligheter som fantes i markedet så falt beslutningen på Ricoh PRO C9110 – Ricohs flaggskip innen arkbasert digitaltrykk. Produktivitet og kvalitet var de viktigste parameterne som ble vurdert. It Grafisk har valgt ISO Fogra standard for alle sine trykkløsninger og den er brukt som standard gjennom hele produksjonen for å sikre kunder en høy og stabil kvalitet. Det var derfor en viktig del av grunnlaget for valget at den digitale løsningen sømløst kunne installeres sammen med offset. 
Først i Norge med LED UV-Offset
IT Grafisk valgte også samtidig å oppgradere sin 8 farger Komori med en ny LED UV tørke teknologi fra Coloro, som den første i Norge. Denne gir et tørt, støvfritt produksjonsmiljø og ingen tørketid på trykksakene. Dette gir en lik og ensartet produksjon mellom tradisjonell offset og digitale løsninger. Et mer støvfritt miljø gjorde også at det nå er uproblematisk å ha både offset og digitalmaskiner i samme lokale.

PRO C9110 ble installert akkurat i tide til julerushet og etter den første månedens produksjon med over en million trykk så er daglig leder Henning Rogne meget godt fornøyd med både installasjon, opplæring og igangkjøringen.  «Vi har nå rigget oss for fremtiden og ser nye muligheter i å flytte jobber fra tradisjonell offset til digitalt der dette vil være mer lønnsomt», fortsetter Henning Rogne.  «Vi takker for tilliten fra It Grafisk og ser frem til samarbeidet videre fremover», sier Arne Aske, Business Manager hos Ricoh Norge. 20161223 Fra v. Henning Rogne, daglig leder IT Grafisk, Espen Enger, markedssjef IT Grafisk og Arne Aske, Business Manager, Ricoh Norge foran er flunkende ny Ricoh-presse. 

Avansert produktivitet
   
Ricoh sin produksjonsmaskin Pro C9110, er designet for å kjøre ca. én million trykk per måned, men håndterer opptil 1,8 millioner trykk per måned i perioder. Den produserer med en hastighet på 150 A4 trykk pr. minutt når man printer på SRA3. Det betyr at flere større jobber som tidligere ble produsert i offset-presser, nå kan produseres digitalt. Maskinen kjører videre opptil 400 gram tykt papir, noe som også øker mulighetene for mere eksklusive produksjoner. Ett annet viktig parameter for It Grafisk er å printe i formater opp til 700 mm så man enkelt kan produsere automatisk tosidig 6 sider foldere eller liggende A4 oppslag.  Ricoh PRO C9110 har ett eget stort magasin for større formater enn SRA3 slik at man kan produsere større serier automatisk tosidig på papirvekter helt opp til 300 gram.   

Om IT Grafisk 
IT Grafisk er blant de eldste grafiske bedriftene i Oslo og ble opprinnelig stiftet i 1917, og er altså 100 år til neste år. Målet var aldri å bli størst – men å levere best kvalitet raskt - og til en riktig pris. Slik har vi utviklet oss i takt med tiden. Og fremstår i dag som en av de mest moderne grafiske bedrifter i Norge, med det absolutt siste innen teknologi. Trykkeriet startet opp med datidens mest moderne utstyr. Den suksessformelen har vi fulgt siden. Med en tidsriktig og kostnadseffektiv maskinpark leverer vi topp kvalitet – raskt. Derfor er kundeforholdene våre stabile. IT Grafisk har utviklet seg til å bli en totalleverandør, og leverer alt av trykk, profil, storformat, messemateriell, lager/logistikk og nettbaserte tjenester som W2P (Web to print) osv. 

|Om Ricoh|

Ricoh styrker digitale arbeidsplasser ved å bruke innovative teknologier og tjenester som gjør det mulig for enkeltpersoner å jobbe smartere fra hvor som helst.

Med kunnskap og organisatoriske evner opparbeidet gjennom sin 85-årige historie, er Ricoh en ledende leverandør av digitale tjenester, informasjonsadministrasjon og utskriftsløsninger designet for å støtte digital transformasjon og optimalisere forretningsytelsen.

Ricoh Group har hovedkontor i Tokyo og har store virksomheter over hele verden, og produktene og tjenestene deres når nå kunder i omtrent 200 land og regioner. I regnskapsåret som ble avsluttet mars 2022, hadde Ricoh Group et verdensomspennende salg på 1758 milliarder yen (ca. 14,5 milliarder USD).

For mer informasjon, vennligst besøk www.ricoh-europe.com

empty© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alle rettigheter forbeholdt. Alle refererte produktnavn er varemerker for deres respektive selskaper.

Mediekontakt:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

E-post: media@ricoh-europe.com

Hjemmeside: www.ricoh-europe.com