Smertefri overgang fra offset til digitalt trykk for Printing AS
28.04.2017

Smertefri overgang fra offset til digitalt trykk for Printing AS

For snart 1,5 år siden kastet Printing AS ut sin siste offset-maskin for å satse som et 100% digitalt trykkeri med Ricoh Pro C9110.

Smertefri overgang fra offset til digitalt trykk for Printing AS
En fremtidsrettet bedrift

Det er ikke første gangen Printing AS tenker nytt. I 1999 ble de som et av de første trykkeriene i Norge miljøgodkjent, og i 2009 åpnet de storformatavdelingen XL Printing. XL Printing utvikles kontinuerlig med nye og spennende varegrupper som blant annet bilfoliering, emballasje, dekor og messeutstyr.
 
Nok en gang har utviklingen i markedet motivert bedriften til omstilling. Etterspørselen dreide seg bort fra store opplag, som krevde offset teknologi og store plasskrevende maskiner. I stedet økte etterspørselen etter mindre opplag i formater som brosjyrer og prospekter, som passer godt til digital trykk.

Erfaring og kvalitetstesting
Printing AS har lang erfaring med digitalt trykk. Allerede i 2004 investerte trykkeriet i sin første digitale presse. Kunnskapen de hadde opparbeidet seg ble viktig for å sikre en vellykket overgang til et rendyrket digitalt trykkeri. I forkant av skiftet gjennomførte Printing AS grundige kvalitetstester av digitale produksjonspresser fra flere av de største leverandørene på markedet. Suveren kvalitet gjorde at valget falt på Ricohs flaggskip Pro C9110. «Den har tilnærmet offset kvalitet. Vi har ikke fått noen negative reaksjoner fra kundene.» forteller daglig leder Øystein Christiansen. «Overgangen har vært smertefri. Vi har ikke sett oss tilbake én gang» 
Satser videre
I dag har Printing AS en Ricoh Pro C7110 med et femte fargeverk, i tillegg til to av Ricoh Pro C9110. De to Pro C9110-maskinene som er i drift per i dag, produserer et volum på gjennomsnittlig 1,8 millioner A4-trykk per måned. Suksessen med maskinene de har i dag, samt en svært velfungerende serviceavtale mer Ricoh, gjør at de satser videre. Serviceavtalen med Ricoh er svært verdifull for trykkeriet. Ricoh har både forebyggende vedlikehold av maskinparken, og rask responstid når det skjer noe. Dette sikrer at driften av maskinene er stabil og pålitelig.

For mer informasjon ta kontakt med 

Kurt Bye Øystein Christiansen
Sales Manager Production Print Daglig Leder
Ricoh Norge AS Printing AS
Tel: +47 954 25 313 Tel : +47 911 26 558
Kurt.bye@ricoh.no oystein@printing.no

|Om Ricoh|

Ricoh styrker digitale arbeidsplasser ved å bruke innovative teknologier og tjenester som gjør det mulig for enkeltpersoner å jobbe smartere fra hvor som helst.

Med kunnskap og organisatoriske evner opparbeidet gjennom sin 85-årige historie, er Ricoh en ledende leverandør av digitale tjenester, informasjonsadministrasjon og utskriftsløsninger designet for å støtte digital transformasjon og optimalisere forretningsytelsen.

Ricoh Group har hovedkontor i Tokyo og har store virksomheter over hele verden, og produktene og tjenestene deres når nå kunder i omtrent 200 land og regioner. I regnskapsåret som ble avsluttet mars 2022, hadde Ricoh Group et verdensomspennende salg på 1758 milliarder yen (ca. 14,5 milliarder USD).

For mer informasjon, vennligst besøk www.ricoh-europe.com

empty© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alle rettigheter forbeholdt. Alle refererte produktnavn er varemerker for deres respektive selskaper.

Mediekontakt:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

E-post: media@ricoh-europe.com

Hjemmeside: www.ricoh-europe.com