ways managed print and automation services can help you create a sustainable print infrastructure

6 måter administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester kan hjelpe deg med å skape en bærekraftig utskriftsinfrastruktur på

image

De fleste IT- og driftsavdelinger er under økende press for å oppfylle ESG-målene (Environmental, Social and Governance). Et av de viktigste fokusområdene er å avkarbonisere arbeidsplassene for å oppnå netto nullutslipp. For å få fart på ESG-transformasjonen er bærekraftige kontorutskrifter en utmerket mulighet til å oppnå forbedringer på et område som ofte blir oversett.

For å bygge bro mellom presset om å oppfylle ESG-målene og de praktiske tiltakene som trengs for å nå dem, retter IT- og fasilitetsstyringsansvarlige i økende grad oppmerksomheten mot tredjepartsleverandører. Ved å samarbeide med disse organisasjonene kan bedrifter av alle størrelser dra nytte av de nyeste og mest miljøvennlige utskriftsenhetene og få innsikt i utskriftsinfrastrukturen for å skape et enda mer bærekraftig utskriftsmiljø.

Hvordan kan administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester bidra til en mer bærekraftig utskriftsinfrastruktur i din organisasjon?

image

1. Infrastruktur for skybasert utskrift og analyse

Ved hjelp av skyteknologi og avansert programvare reduserer administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester papiravfall og energiforbruk. Avanserte analyser hjelper deg med å identifisere hvilke skrivere som brukes for mye eller for lite, slik at du kan maksimere effektiviteten i utskriftsflåten. Noen tjenesteleverandører tilbyr detaljerte forbruksrapporter, slik at du kan implementere mer miljøvennlige utskriftsrutiner. Regelmessige programvareoppdateringer og forebyggende vedlikehold holder skriverne i optimal stand, noe som bidrar ytterligere til bærekraft.

2. Automatiserte, digitale arbeidsprosesser

Ifølge data fra The World Counts utgjør papiravfall nesten halvparten av alt avfall i næringslivet. Moderne utskriftsenheter hjelper bedriften med å redusere papirforbruket ved hjelp av skannefunksjoner som gjør det mulig å konvertere papirdokumenter til digitale filer. Disse filene kan deretter integreres i automatiserte arbeidsprosesser i skyen. Multifunksjonsskrivere er ikke bare skrivere, de er en inngangsport til digital transformasjon. Administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester kan spille en viktig rolle når det gjelder å utstyre kontorene med disse avanserte, skytilkoblede utskriftsenhetene og sikre en effektiv og bærekraftig utskriftsinfrastruktur. Brukerne kan velge å skanne og konvertere papirdokumenter til redigerbare og søkbare digitale formater, noe som reduserer karbonavtrykk og utskriftskostnader. Når det er viktig å skrive ut, gjør programvare og tjenester det mulig å implementere intelligente og bærekraftige retningslinjer for utskrift. Du kan for eksempel sørge for at alle utskriftsjobber fra Microsoft Outlook som standard skrives ut i svart/hvitt og tosidig.

3. Energiforbruk

I takt med at teknologien utvikler seg, øker også mulighetene og effektiviteten til kontorutskrifter. Eldre skrivermodeller er mindre energieffektive og bidrar til unødvendige karbonutslipp under drift og i standby-modus. Du kan gjøre utskriftsinfrastrukturen din mer bærekraftig ved å velge utskriftsenheter med lave verdier for totalt energiforbruk og energibesparende funksjoner. Når du bygger opp infrastrukturen, er det viktig å ta hensyn til utskriftsenhetenes bærekraft. En måte å vurdere dette på er å se på utskriftsenhetenes verdier for totalt energiforbruk, sammen med eventuelle ekstra energisparende funksjoner og bærekraftfokuserte tjenester som leverandøren tilbyr.

Nyere generasjoner skrivere, som IM-C-serien vår, har gjort store fremskritt når det gjelder energieffektivitet. Med en bransjeledende TEC-verdi er vår nye serie et eksempel på hvordan moderne utskriftsteknologi kan forbedre ytelsen og redusere bedriftens miljøpåvirkning.

4. Produksjon av skriverenheter

Produksjon av kontorskrivere innebærer uunngåelig bruk av betydelige mengder materialer, inkludert plast og emballasje. Ved å velge skrivere som er produsert i henhold til ansvarlig livssyklusstyring, kan du i høy grad bidra til bedriftens bærekraftsarbeid.

Administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester støtter i økende grad prinsippene for sirkulær økonomi gjennom spesialisert håndtering av enheters livssyklus. Dette omfatter alt fra innledende oppsett og konfigurasjon til gjenvinning og resirkulering av kasserte enheter. Noen leverandører bruker til og med resirkulert plast i produksjonen for å redusere avhengigheten av engangsplast.
Vår IM-C-serie setter for eksempel nye standarder for bærekraft. Med minst 50 % resirkulert plast og bransjeledende energieffektivitet er disse enhetene de mest bærekraftige utskriftsløsningene som finnes på markedet.

5. Aspekter ved endt levetid for produktet

Elektronisk avfall, som også omfatter kasserte skrivere og annen elektronikk, er et økende globalt problem. Ifølge Global E-waste Monitor 2020 genererte verden 53,6 millioner tonn e-avfall i 2019. Innen 2030 forventes dette tallet å øke til svimlende 74 millioner tonn, noe som tilsvarer vekten av 483 cruiseskip.

På bakgrunn av denne sjokkerende statistikken er det avgjørende å velge en leverandør som har et sterkt fokus på bærekraft ved slutten av levetiden. Se etter leverandører med en "null deponiavfall"-policy, som for eksempel RICOH Resource Smart Return-programmet for å sikre at kasserte skrivere, tonerbeholdere og kassetter resirkuleres på en ansvarlig måte.

6. Karbonbalanse

Selv den mest miljøbevisste leverandør kan ikke sikre fullstendig bærekraftig utskrift uten å kompensere for karbonavtrykket fra utskriftsenhetene.

En av måte RICOHs Carbon Balanced Service bruker for å hjelpe deg med å oppnå karbonbalanse på, er avanserte karbonbalanseprosjekter. Vår samarbeidspartner, Climate Neutral Group, leverer prosjektene og sørger for at de oppfyller de høyeste internasjonale standardene for bærekraft, inkludert Gold- og Verified Carbon-standardene.

Foreta kloke valg for bærekraft, og samarbeid med ekspertisen!

Å velge riktig leverandør er avgjørende for å skape en bærekraftig utskriftsinfrastruktur. Ricoh er en fremtidsrettet spesialist på administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester med bærekraft i sentrum. Gjennom RICOH Sustainability Optimisation Programme og Carbon Balanced Servicetilbyr vi dedikerte bærekraftsrådgivere som gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for å overvåke og redusere karbonavtrykket ditt kontinuerlig.
 
Ved å samarbeide med en bærekraftig utskriftsleverandør som Ricoh, tar du ikke bare i bruk administrerte utskrifts- og automatiseringstjenester; du åpner for en bærekraftig fremtid for virksomheten.
Harald List

Harald List

Director EMEA Product & Services Management, Ricoh Europe