Six essential print security actions every IT Manager needs to take

Seks essensielle tiltak for utskriftssikkerhet alle IT-sjefer må utføre

image

Når antall cyberangrep stadig øker, krever sikring av IT-infrastrukturen at du forutser alle mulige svakheter. Utskriftssikkerhet er et område som ofte overses, men som har blitt viktig for virksomheter i alle størrelser. 

Skrivere er ikke bare enheter for utskrift lenger: De er digitale enheter som driver bedriftens arbeidsflyt og dokumentbehandling. Disse sofistikerte teknologiene er koblet til nettverket og behandler et stort volum av organisasjonens data. Derfor er det viktig at IT-sjefer fokuserer på utskriftssikkerhet.

Utskriftssikkerhet må holde tritt med den spredte arbeidsstyrken.

Siden arbeidet stadig øker utenfor kontoret, må utskriftsløsningene tilpasses hjemmearbeid og fjernarbeid for å sikre at data beskyttes i alle utskriftsoppgaver uavhenging av hvor de finner sted.
 
Mange skytilkoblede utskriftsenheter og MFP-er (multifunksjonsskrivere) har nå innebygde, forbedrede sikkerhetsfunksjoner. Sammen med sofistikert programvare og applikasjoner gir de den fleksibiliteten og skalerbarheten en spredt arbeidsstyrke trenger, og sikrer datasikkerhet. En sky-først-tilnærming til utskriftsteknologier er avgjørende i dagens hybride og eksterne arbeidsmiljøer. 

Risikoen ved usikrede skrivere

Usikrede skrivere utgjør en betydelig risiko. De kan føre til databrudd, hackingforsøk, økonomiske tap og brudd på etterlevelse av regelverk.
Cybernews, en plattform for sikkerhetsnyheter, skapte overskrifter i august 2020 da de erklærte at de hadde "hacket" nesten 28 000 skrivere over hele verden. Dette stuntet viste det akutte behovet for utskriftssikkerhet.
Det Cybernews hadde gjort, var interessant nok ikke hacking. I stedet hadde de brukt standard utskriftskommandoer til å sende dokumenter til eksterne skrivere, og holdt seg godt innenfor de designede funksjonene til disse enhetene. Det er en klar påminnelse om at vi må ta utskriftssikkerhet alvorlig.

I tillegg har nylig forskning fra Quocirca vist at 61% av virksomheter har opplevd datatap på grunn av usikret utskrift. Men la oss fokusere på det positive: Hele 79 % av IT-beslutningstakere har planer om å trappe opp hvor mye de skal bruke på utskriftssikkerhet i år.

image

Utskriftssikkerhet: de seks essensielle tiltakene 

1. Revider utskriftssikkerheten: 
Start med en omfattende revisjon av utskriftssikkerheten. Evaluer hvilke typer data virksomheten ofte skriver ut eller digitaliserer, avdekk eventuelle uautoriserte skrivere i nettverket og finn potensielle sikkerhetsrisikoer i de gjeldende prosessene. 

2. Krypter alltid data: 
Skriverne bør ha innebygde datakrypteringsfunksjoner for å beskytte alle innkommende og utgående data. Hvis de ikke allerede har det, bør du vurdere å oppgradere til enheter med avansert teknologi som Trusted Platform Module (TPM 2.0) som forbedrer kryptering og databeskyttelse, og Solid-State Drive (SSD)-lagring som gjør gjenoppretting av slettede data strukturelt vanskeligere. Disse funksjonene reduserer risikoen for datalekkasjer betydelig, og gir et ekstra lag med sikkerhet.

3. Brukerautentisering 
Brukerautentisering er essensielt for skriversikkerhet. Pass på at bare autoriserte personer har tilgang til skriverne, det sikrer mot potensielle sikkerhetsbrudd. Implementer robuste mekanismer, som tilgangskortsystemer eller autorisering med pin-kode.

Sporbare bruker-ID-er gjør at du kan spore hvem som bruker skriveren, hva de skriver ut og nå. Det er en effektiv måte å holde brukerne ansvarlige på, og det sikrer bruken av skriverne utterligere. Hvert lag med sikkerhet teller når du beskytter sensitive data.

4. Øk datasikkerheten på enhetene: 
De intelligente skriverne bør ha funksjoner som å overskrive skjulte data og å kryptere data, noe som er essensielt for å minimere risiko for databrudd. De bør også kunne lukke ubrukte enhetsporter, og slik stenge potensielle inngangspunkter for sikkerhetstrusler.

Det er viktig at enhetene er oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene. Ideelt bør skriverne ha automatiserte systemer på plass for dette. Regelmessige oppdateringer henter ikke bare nye funksjoner, men er også avgjørende for å fikse sikkerhetssårbarheter. Med en oppdatert skriver sikrer du at sikkerhetsmuren rundt utskriftene er så kraftig som mulig.

5. Overvåk kontinuerlig: 
Lag en policy som overvåker sikkerhetsinnstillingene for programvare, servere og skrivere hele døgnet. Ved å overvåke kontinuerlig, kan du oppdage potensielle trusler i sanntid og umiddelbart iverksette tiltak for å hindre eller begrense skade.

6. Kjør regelmessig inntrengningstesting: 
Engasjer en pålitelige tredjepart til å utføre regelmessig inntrengningstesting. En slik test etteraper et ekte cyberangrep og hjelper deg å avdekke sårbarheter og forbedre sikkerheten. 

Velg en leverandør av utskriftstjenester med dokumenterte sikkerhetsreferanser

Når du leter etter en leverandør av print som tjeneste, velg en med solide sikkerhetsreferanser. For å bruke Ricoh som et eksempel:
Vi er anerkjent som ledende i IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions og Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment, og er i tet med å tilby avanserte løsninger. 

Via RICOH Print Management Cloud tilbyr vi sikkerhetsfunksjoner av høyeste kvalitet støttet av vår plattform for RICOH Always Current-teknologi Denne plattformen holder infrastrukturen vår oppdatert med de siste sikkerhetsforbedringene, klare til at du kan laste dem ned og aktivere dem når det passer.

Vi har inngående forståelse av de stadig endrede behovene i dagens spredte arbeidsstyrke og tilbyr solid støtte for fleksibelt arbeid samt sikker digital arbeidsflyt med en skybasert utskriftsinfrastruktur. Basert i en tillitsløs sikkerhetstilnærming sikrer vi komplett informasjonssikkerhet i alle berøringspunkter. 

IDC Logo

«Ricoh bør også vurderes av kunder som ser etter en leverandør de kan ha tillit til når det gjelder viktige bedriftsprosessser og infrastruktur – både når det gjelder sikkerhet og resultater.»

IDC MarketScape 2022-2023

Ta kontakt med oss

Ta kontroll over utskriftssikkerheten

Ikke overse noe når du sikrer IT-infrastrukturen – utskriftssikkerhets er en viktig del av det hele.

La oss hjelpe deg