Policy for informasjonskapsler

Ricoh bruker datainnsamlingsverktøy som f.eks. informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din når du bruker nettstedet. Du kan lære hvordan man endrer disse innstillingene og henter mer informasjon om informasjonskapsler her.

Personvernerklæring

Ricoh Europe PLC., 20 Triton Street, London, NW1 3BF, United Kingdom (“Ricoh”) har utviklet www.ricoh.no (“nettstedet”). På nettstedet kan du lære mer om Ricoh og om produktene og tjenestene vi leverer. Ricoh erkjenner at det er viktig å verne om personopplysninger. Ricoh lover å respektere ditt privatliv og behandle dine personopplysninger på en forsvarlig og konfidensielle måte. Opplysningene vil ikke bli behandlet for andre formål enn de som er angitt i personvernerklæringen. All databehandling vil være i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende lover.

Hva er denne personvernpolicyen?

Dette er vår personvernpolicy som forklarer hvem vi er, hvorfor og hvordan vi behandler personopplysninger, og dersom vi behandler personopplysninger om deg, hvilke rettigheter du har og hvordan du kommer i kontakt med oss hvis du behøver det.

Hvem er vi?

Vi er Ricoh Norge AS.  Våre kontaktdetaljer og andre opplysninger om oss fremgår nederst i denne policyen. Vi er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandlet i samsvar med denne policyen (unntatt hvor det fremgår noe annet av denne policyen).

Hvem sine data behandler vi?

Vi kan behandle personopplysninger knyttet til deg dersom:

  • Du er vår kunde eller leverandør.
  • Du bruker våre produkter eller tjenester.
  • Du arbeider for en av våre kunder eller leverandører, eller noen som bruker våre produkter eller tjenester.
  • Du er (eller du jobber for) en som vi ønsker å annonsere for eller markedsføre våre varer eller tjenester til. I slike tilfeller kan vi ha fått dine opplysninger direkte fra deg (for eksempel via vår nettside eller på en messe eller utstilling) eller fra en annen kilde.

Hvilke data behandler vi?

Vi kan behandle personopplysninger knyttet til deg som vi enten har hentet fra deg, eller hentet fra et annet sted. Personopplysningene knyttet til deg som vi behandler, kan inkludere informasjonen som er angitt nedenfor.

Dine personlige opplysninger

Vi kan behandle dine personopplysninger, inkludert:

  • Ditt navn.
  • Din arbeidsgiver og din stilling eller avdeling.
  • Din adresse, telefonnummer, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon (disse detaljene kan være relatert til arbeidet ditt eller til deg personlig, avhengig av arten av vårt forhold til deg eller personen du jobber for).

Informasjon vi får når du kommuniserer med oss

Vi kan behandle informasjon vi får gjennom å kommunisere med deg, inkludert:

  • Informasjon om deg som du gir oss ved å kommunisere med oss via telefon, via e-post, via vår nettside, via sosiale medier eller på annen måte. 
  • Informasjon du gir oss eller som vi får når du bruker nettstedet vårt, skaffer deg eller abonnerer på våre varer eller tjenester, leverer oss varer eller tjenester, spør om et produkt, bestiller, deltar i en konkurranse, kampanje eller undersøkelse, eller kontakter oss for å rapportere et problem, eller gjøre noen av disse tingene på vegne av den du arbeider for.

Informasjon knyttet til vår samhandling med deg eller din arbeidsgiver

Vi kan behandle informasjon knyttet til vår kommunikasjon med deg eller personen du jobber for, inkludert:

  • Informasjon om handel med oss som involverer deg eller den personen du jobber for (for eksempel detaljer om varer eller tjenester som vi har levert til eller hentet fra deg eller den personen du jobber for).
  • Annen informasjon knyttet til deg som det er nødvendig for oss å behandle for å inngå eller utføre en kontrakt med deg eller den personen du jobber for (for eksempel rett til å benytte jobbrelatert informasjon og informasjon hentet fra kredittopplysningsselskaper der det er nødvendig for å gjøre det mulig for oss å utføre hensiktsmessige kontroller knyttet til avtaler med deg eller noen andre som du jobber for eller ellers er knyttet til). 
  • Informasjon om arrangementer som du eller de som er relatert til deg, er invitert til, og dine personlige opplysninger og preferanser i den utstrekning at denne informasjonen er relevant for å organisere og administrere slike arrangementer (for eksempel kostholdspreferansene dine).
  • Informasjon knyttet til deg som du gir oss eller vi ellers mottar når du besøker oss (for eksempel hvis du logger inn eller er registrert på kameraopptak mens du besøker oss, eller du gir oss registreringsdetaljer for kjøretøyet ditt).

Hvilke data behandler vi når du bruker vår nettside?

Informasjon som vi mottar når du bruker nettsiden vår inkluderer:

  • Teknisk informasjon, inkludert Internettprotokoll (IP) -adressen som brukes til å koble datamaskinen din til Internett, påloggingsinformasjon, nettlesertype og -versjon, tidssoneinnstilling, typer og versjoner av nettleser, operativsystem og plattform; 
  • Informasjon om ditt besøk, inkludert de fullstendige Uniform Resource Locators (URL), klikkstrøm til, gjennom og fra vår nettside (inkludert dato og klokkeslett), produkter du har sett eller søkt etter, responstider, nedlastingsfeil, lengden på besøk til visse sider, sideinteraksjonsinformasjon (for eksempel rulling, klikk og bevegelse av mus), metoder som brukes til å bla bort fra siden og ethvert telefonnummer som brukes til å ringe vårt kundeservicenummer eller sosiale medier benyttet til å kontakte vårt kundeserviceteam.

Cookies

Vår bruk av cookies for å behandle personopplysninger er beskrevet i vår cookie policy, som du bør lese.

Hva gjør vi med dine data?

Vi kan behandle dine personopplysninger for følgende formål:

  • For å inngå og for å gjennomføre kontrakter med deg eller den du jobber for.
  • For å:
    • levere varer og tjenester til kunder eller andre brukere av disse varene og tjenestene;
    • motta varer eller tjenester fra leverandører;
    • administrere våre relasjoner til kunder, leverandører eller andre brukere av våre varer og tjenester;

hvor du eller den du jobber for, kan være den aktuelle kunden, brukeren eller leverandøren av varer eller tjenester for disse formålene.

  • For å annonsere og markedsføre, og gi informasjon om, våre varer og tjenester. Dette kan være gjennom direkte markedsføringskommunikasjon (for eksempel e-post) eller telefonsamtaler. Dette kan inkludere forslag og anbefalinger om varer eller tjenester som kan interessere deg eller den du jobber for og det vil, hvor relevant, være underlagt dine angitte preferanser.
  • For å administrere vår nettside i henhold til våre vilkår og for interne operasjoner, inkludert feilsøking og dataanalyse, testing, forskning, statistikk og undersøkelsesformål.
  • For å forbedre nettstedet vårt for å sikre at innholdet presenteres på den mest effektive måten for deg og din datamaskin.
  • For å holde våre nettsider og andre systemer trygge.
  • For å måle eller forstå effektiviteten av annonsering vi viser til deg og andre, og for å vise relevant reklame.

Hvem deler vi dine data med?

Vi kan dele dine personopplysninger med:

  • Et selskap i vårt konsern, som betyr våre datterselskaper, vårt ultimate holdingselskap og dets datterselskaper.
  • Passende tredjeparter inkludert:
    • våre samarbeidspartnere, kunder, leverandører og underleverandører for utførelsen av enhver kontrakt vi inngår eller andre avtaler vi har i normal forretningsmessig forbindelse med deg eller den du jobber for;
    • våre revisorer, juridiske rådgivere og andre profesjonelle rådgivere eller tjenesteleverandører;
    • kredittopplysningsselskaper for å vurdere kredittverdighet når dette skjer i sammenheng med at vi inngår en kontrakt med deg eller den du jobber for.

  • I forbindelse med informasjon vi får via vår nettside:
    • våre annonsører og annonseringsnettverk som trenger disse dataene for å vise relevante annonser til deg og andre. Vi avgir ikke informasjon om identifiserbare personer til våre annonsører, men vi vil gi dem samlet informasjon om våre brukere. Vi kan også bruke slik samlet informasjon for å hjelpe annonsører til å nå den typen publikum de ønsker å rette seg mot. Vi kan benytte oss av de personlige dataene vi har samlet fra deg, slik at vi kan overholde annonsørens ønsker om å vise annonser til rett målgruppe og underlagt cookie-delen av denne policyen;
    • leverandører av analyse og søkemotorer (inkludert A/B testing verktøy) som hjelper oss med å forbedre og optimalisere nettstedet vårt og underlagt cookie-delen av denne policyen.

Andre delinger vi kan gjøre

Vi kan dele dine personopplysninger med tredjepart:

  • Dersom vi selger eller kjøper virksomhet eller eiendeler, kan vi i så fall avgi dine personopplysninger til den potensielle selgeren eller kjøperen av slik virksomhet eller eiendeler underlagt vilkårene i denne personvernpolicyen.
  • Hvis vi eller en vesentlig del av våre eiendeler erverves av en tredjepart, så vil personopplysninger vi har om kundene være en av det overførte.
  • Hvis vi har plikt til å offentliggjøre eller dele dine personopplysninger for å overholde en juridisk forpliktelse, eller for å håndheve eller anvende våre leveringsbetingelser og andre avtaler med deg; eller for å beskytte rettighetene, eiendelene eller sikkerheten til Ricoh, våre kunder eller andre. Dette inkluderer utveksling av informasjon med andre selskaper og organisasjoner med sikte på svindelbeskyttelse og reduksjon av kredittrisiko.

Hva er vårt grunnlag for å behandle data om deg?

Det juridiske grunnlaget vi behandler dine personopplysninger på, er som følger:

  • Når det er nødvendig å få ditt forutgående samtykke for at vi skal få lov til å utføre den berørte behandlingen, vil vi innhente og basere oss på ditt samtykke i forhold til den aktuelle behandlingen (se nedenfor for hvordan du når som helst kan trekke tilbake ditt samtykke). 
  • Ellers behandler vi dine personopplysninger der behandlingen er nødvendig:
    • for å oppfylle en avtale som du er part i, eller for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse;
    • for å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler oss; eller 
    • for formål knyttet til de berettigede interessene som forfølges av oss eller en tredjepart, med mindre dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter går foran og krever vern av personopplysninger (de fleste tilfeller der vi behandler dine personopplysninger i sammenheng med et forhold vi har med den du jobber for, kommer inn under denne kategorien).

Hvor behandler vi dine data?

Dataene vi behandler om deg kan overføres til, og lagres på, et sted utenfor EØS-området (EEA) som ikke er underlagt tilsvarende datavernlov. De kan også behandles av ansatte utenfor EØS som arbeider for oss eller for en av våre leverandører. Dette inkluderer ansatte som blant annet er engasjert med oppfyllelse av ordrer, behandling av betalingsdetaljer og levering av supporttjenester. 

Når personopplysninger overføres i forbindelse med å levere våre tjenester, vil vi ta alle nødvendige forholdsregler for å sikre at de er underlagt hensiktsmessige garantier, for eksempel ved å basere oss på anerkjent rettslig beskyttelsesnivå, herunder EU-godkjente standard kontraktsklausuler som er relevante for Overføring av personopplysninger (se http://ec.europa.eu/justice/dataprotection/internationaltransfers/transfer/index_en.html) og som behandles trygt og i samsvar med denne personvernpolicyen.

Alle personopplysninger som behandles av oss eller på våre vegne er lagret trygt. Eventuelle betalingstransaksjoner blir kryptert ved hjelp av egnet teknologi. Når vi har gitt deg (eller hvor du har valgt) et passord som gir deg tilgang til visse deler av nettstedet eller systemene, er du ansvarlig for å holde dette passordet konfidensielt. Vi ber deg om ikke å dele et passord med noen.

Dessverre er overføringen av informasjon via Internett ikke helt sikker. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheten til dine data som sendes til vår nettside, og overføring skjer på egen risiko. Når vi har mottatt informasjonen din, bruker vi strenge prosedyrer og sikkerhetsfunksjoner for å forhindre uautorisert tilgang.

Hvor lenge behandler vi dine data?

Vi behandler kun personopplysninger så lenge det er nødvendig for det eller de formål som de ble opprinnelig samlet inn for, hvoretter de vil bli slettet eller arkivert, unntatt i den grad det er nødvendig for oss å fortsette å behandle dem for overholdelse av rettslige forpliktelser som vi er underlagt eller for et annen legitim og lovlig formål.


Hva er dine rettigheter?

Du har følgende rettigheter knyttet til personopplysninger vi behandler om deg:

  • Du kan be om tilgang til de aktuelle personopplysningene (se avsnittet om å få tilgang til dine personopplysninger nedenfor).
  • Du kan be om at feilaktige personopplysninger som vi behandler, rettes.
  • Under visse omstendigheter (normalt hvor personopplysningene er levert av deg og det ikke lenger er nødvendig for oss å fortsette å behandle dem), har du rett til å be om at vi sletter de aktuelle personopplysningene.
  • Når vi behandler personopplysninger knyttet til deg på grunnlag av ditt forutgående samtykke til behandlingen, kan du når som helst trekke samtykket tilbake, hvoretter vi vil opphøre med den aktuelle behandlingen.
  • Hvis du har vil klage på vår behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte oss eller sende en klage til Datatilsynet.

Hvordan du kan trekke tilbake ditt samtykke til behandling

Du kan trekke samtykket til enhver relevant behandling av personopplysninger:

  • Ved å sende oss e-post til [marked@ricoh.no
  • Ved å skrive til oss på adressen angitt nedenfor.

Hvordan du kan benytte din rett til tilgang til dine data

Du kan bruke din rett til tilgang til dine personlige data:

  • Ved å sende oss e-post til [marked@ricoh.no
  • Ved å skrive til oss på adressen angitt nedenfor.

Merk at vi kan bli pålagt å be deg om ytterligere informasjon for å bekrefte identiteten din før vi gir informasjonen det er bedt om.

Våre detaljer – kontakt med oss

Våre kontaktdetaljer er:

Ricoh Norge AS
Gjerdrums vei 11
0484 Oslo 

Kontakt:   [Lars Kjelling]
Telefon:   [22 58 78 00]
E-post:     [marked@ricoh.no]

Datatilsynet er tilsynsmyndighet i Norge og kan gi ytterligere informasjon om dine rettigheter og våre forpliktelser knyttet til dine personopplysninger, samt å behandle eventuelle klager du har om vår behandling av dine personopplysninger.

Endringer til denne policyen

Eventuelle endringer vi gjør i vår personvernpolicy i fremtiden vil bli lagt ut på denne siden og, når det er relevant, bli varslet til deg via e-post. Vennligst sjekk ofte for å se eventuelle oppdateringer eller endringer i vår personvernpolicy.

Dato for denne policyen

Denne policyen ble sist oppdatert 09.05.2018.